tiistai 29. tammikuuta 2019

Hoiva-avustajien kuulumisia….Tutustumiskäynti Lehtimäen opistoon
Syksystä lähtien olemme saaneet vierailla eri paikoissa Karstulassa, jotka liittyvät meidän alaamme. Meidät on kaikkialla otettu vastaan avoimin mielin ja sydämin. Asukkaat eri asumispalveluyksiköissä ovat esitelleet meille kotejaan ja olemme saaneet astua heidän arkensa keskelle. Myös Uusjokelassa, päiväkeskuksella ja toimintakeskuksella meidät on lämpimästi toivotettu tervetulleeksi ja kerrottu heidän toiminnastaan ja päiviensä kulusta.

Tähän astinen kierros on ollut mielenkiintoinen ja silmiä avaava, kuinka paljon Karstulassakin on toimintaa eri ihmisryhmille. Positiivisesti yllättävää on ollut eri tahojen yhteistyö, ikään katsomatta.

Omaishoitajien pikkujoulupäivä
Päiväkeskuksen eräällä ryhmällä on kummiluokka alakoululaisissa ja toimintakeskuksella toimintaa on sekä kehitysvammaisille että päihdekuntoutujille. Tiivistä yhteistyötä on myös vapaaehtoisten ja asumispalveluyksiköiden välillä. Liekö näin sujuva yhteistyö pienemmän paikkakunnan etuoikeus?

Opinnot tähän asti ovat ylittäneet kaikki odotukset. Opetus on perusteellista ja ammattitaitoista ja jokainen on otetaan huomioon yksilönä. Lisäksi päivät eivät ole liian pitkiä ja ruoka on hyvää. Useassa kohden tulee esille opiston yksi tärkeä arvo; yhteisöllisyys.

Esimerkiksi keskiviikkoisin aamu alkaa yhteiselle hartaushetkellä ja päättyy yhteiseen liikuntatuntiin. Kaikessa pyritään myös kuuntelemaan oppilaiden näkemyksiä ja toiveita, aamuhartauksiakin pääsevät jokainen luokka vuorollaan pitämään.

Meillä hoivalla ei varsinaisia tenttejä ole ja usean asian oppiminen on tapahtunut ryhmätöiden kautta. Tämä linja sopii hyvin sellaiselle, joka miettii olisiko hoiva-ala häntä varten. Esimerkiksi harjoittelupaikkojen valinnoilla voi vaikuttaa siihen, millaista hoiva-alan arkea pääsee kokeilemaan. Vuoden aikana on kaksi työssäoppimisjaksoa, syksyn harjoittelu kesti neljä viikkoa ja keväällä jakso on viikon pidempi. Tästä on hyvä jatkaa vaikkapa lähihoitajaksi tai saada lisää ammatititaitoa jos tekee esimerkiksi henkilökohtaisen avustajan työtä.

Mitä lopetukseksi? En keksi.

Karstulan evankelisen opiston hoiva-avustajaopiskelijat

Perusruokakurssilla myös leivottiin.
Askarteluhetki 
Perusruuan valmistus.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti