maanantai 26. maaliskuuta 2018

Kaito ammattitutkinnosta

Koulussa ollessa saamme lähiopetusta, joka antaa hyvän pohjan työssäoppimista varten. Lähiopiskelu on isolta osalta ryhmätöiden tekoa ja keskustelua. Opiston omien opettajien lisäksi meitä käy opettamassa myös eri ammattialojen osaajia.  

Koulu tarjoaa Ea1, Ea2 sekä hygieniapassikoulutuksen. Käymme myös tutustumassa erilaisiin
Ea-kurssi käynnissä.
työympäristöihin, esim. Lehtimäen opistossa ja Karstulan toimintakeskuksessa.

Opetukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Kotitehtäviä tulee vain harvoin. Lomat eivät kuulu meille, mutta ei silloin tarvitse opistolla olla, vaan saamme etätehtävä -paketin josta saamme valita itseämme kiinnostavimmat tehtävät. Etätehtävien teko ei vaikuta valmistumiseen. Tehtäviä voi tehdä myös näyttöjä silmällä pitäen, koska joitakin kohtia hensuissa voi selittää tehtävillä.

Aistivammapäivän harjoituksia.
Hensu, tuo pelottavan kamala asia, mikä aiheuttaa harmaita hiuksia, hikeä, kyyneliä ja verta. Mutta siitäkin voi selvitä, kun vaan uskot itseesi ja uskallat kysyä apua. Hensu tarkoittaa henkilökohtaista näyttösuunnitelmaa, joka tehdään jokaisesta ammattitutkinnon osasta ja jolla osoitetaan oman osaamisen taso. Hensu sisältää paljon vaatimuksia,”pallukoita”, jotka pitää avata käytännön kokemuksella tai lisädokumenteilla. Hensun tekoa ei kannata jättää ihan viimeiseen iltaan, niin kuin se yleensä menee. Mitä aikaisemmin alat sitä työstämään, saatat säästyä muutamilta kyyneleiltä. Apuna toimii myös opettajien lisäksi opiskelijoiden välinen Whatsapp- ryhmä. Jokainen selviää hensun teosta omalla tavallaan ja ajallaan. Valmis hensu lähetetään arvioijille arvosteltavaksi ja joskus sieltä tulee palaute ok tai sinun tarvitsee lisätä tekstiä/muokata sitä.

Harjoittelun lopuksi on arviointikeskustelu, jossa hensu mennään lävitse opettajan, työpaikan arvioijan ja opiskelijan kesken. Tämän keskustelun tarkoitus on vielä mennä läpi opiskelijan valmiudet toimia ammatissa ja lopuksi selviää menikö tutkinnon osat hyväksytysti läpi.

Lasten syyslomaleirillä leivottiin.
Syyslomalla harjoittelimme lasten ohjaamista syysloma-leirin muodossa, jonka saimme suunnitella ja järjestää itse opettajien valvovien silmien alla.
Opiskelumuotoja on monia. Oppisopimus, lähiopetus, työn ohessa tai suoraan näyttötutkintona. Jokaiselle tehdään henkilökohtaistamissuunnitelma, jota käydään läpi useamman kerran koulun aikana. Jos elämä ei mene ihan suunnitelmien mukaan ja jokin tutkinnon osa jää suorittamatta, koulu joustaa ja opiskeluja voi jatkaa henkilökohtaistamissuunnitelman mukaisesti.

Opiskelu on mukavaa ja rentoa, vaikka hensut ovat isona mörkönä ei se silti ole ylitsepääsemätön este. Sä selviät kyllä!!!!

(Opistolla on mahtavat ruoat!!!)  :)  

Made by: Kaito-linjan opiskelijat 2017-2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti