torstai 21. heinäkuuta 2016

Tulisinko opistoon?


Suurin osa nuorista on saanut tiedon jatko-opiskelupaikasta, mutta jos kuitenkin tällä kertaa ei tärpännyt voi opistolle hakea aina elokuuhun saakka ja opintolinjoja on monia. Moni miettii myös syystä tai toisesta ammatin vaihtamista tai täydennyskoulutusta työelämän tarpeisiin.

Kansanopistossa opiskeluun liittyy useita monia kysymyksiä joten kokosimme muutaman vastauksen mieltä askarruttaviin asioihin.


Kevään 2016 yhteinen retkipäivä
Pyhä-Häkin kansallispuistoon
1. Kansanopistolinjan opinnoista voi saada lisäpisteitä ja korvaavuuksia jatko-opinnoissa, opintoalasta riippuen. Ammatilliseen peruskoulutukseen haettaessa kansanopistovuodesta saa 6 lisäpistettä yhteishaussa. Oppilas, joka on valinnut kansanopistokoulutuksen yhteishaun tutkintoon johtavien koulutusten sijaan ei myöskään menetä 8 ilman tutkintopaikkaa oleville tarkoitettua valintapistettä. Lyhyesti: jopa 14 lisäpistettä vuoden koulutuksesta, korvaavuuksia jatko-opintoihin.




2. Kansanopisto-opiskelu on maksullista. Kuitenkin noin 400 eurolla kuukaudessa (95 e/vko) saat opetuksen, asunnon ja täysihoidon, eikä kansanopisto-opintoja varten tarvitse ostaa esim. oppikirjoja lainkaan. Jos oppilas on työtön tai vailla toisen asteen koulutusta, voi hakemusta tehdessään hakea suoraan meiltä vapaamuotoisella hakemuksella opintosetelirahoitusta. Täysi opintoseteli tarkoittaa, että opetuksen osuutta ei veloiteta oppilaalta lainkaan. Tällöin maksat vain asumisesta ja ruoasta, parisataa kuussa.

Hoiva-avustajalinja järjestää
virkistyspäiviä yhteistyökumppaneille.
3. Hoiva-avustajalinjallamme opiskelu on hyvin käytäntöpainotteista ja yhdessä työelämän kanssa toteutettua – useat opiskelijamme ovat saaneet työpaikan jo ennen valmistumistaan.
Terveysliikuntalinjan hupparimuoti keväällä 2016

Terveysliikuntalinja
soveltuu kaikille liikunnasta terveydestä ja hyvinvoinnista kiinnostuneille.

Käsityöilmaisun linjalla luovaa iloa ja osaamista alan jatko-opintoja suunnitteleville,
täydennyskoulutukseksi,vuorotteluvapaata tai yritystoimintaa suunnitteleville.
Kudontakurssin tuotoksia.

Kasvatus- ja psykologisten aineiden linjan
opiskelu sujuu kahvittelun lomassa

 








Kasvatus- ja psykologisten aineiden linjalta
valmiudet mm. yliopistollisiin opintoihin. Katso
lisätietoja http://www.keokarstula.fi/6

4. Vuodessa ammattiin! Meillä on tarjolla täysi-ikäisille opiskelijoille aikuisten ammatillista lisäkoulutusta, jossa voi suorittaa ammattitutkinnon. Jatko-opiskelemaan pyrkivien kannattaa huomioida, että Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan- ja Perhepäivähoitajan ammattitutkinnon suorittaminen antaa myös kelpoisuuden vastaavan alan ammattikorkeakouluopintoihin. 

Yhteiset liikuntatuokiot kerran viikossa.
Hmm...omassa keittiössä valmistettu
ruoka jälkiruokineen on maukasta!
Ammattitutkintokoulutuksessa koulutuskustannukset opiskelijalle ovat 580 eur (sis. opetus, lähiopetuspäivinä lounas ja päiväkahvi). Opistolla majoittuvat maksavat lisäksi 50 eur/viikko (majoitus 2 hh, aamupala ja päivällinen). Erikseen maksettavia ovat myös tutkintotoimikunnalle maksettava tutkintomaksu 58 eur sekä maksu mahdollisista avoimen yliopiston opinto-oikeuksista.


5. Kaikilla opistoilla on jokin tausta-aate. Opistolle on vapaus olla ja tulla omana itsenään. Evankelisuus näkyy päivittäisessä toiminnassamme lähinnä aitona välittämisenä läheisistämme, sekä yhteisöllisenä toimintana. Osallistuminen uskonnollisiin tilaisuuksiin (mm. adventtihartaus, joulujuhla) on vapaaehtoista.

Keväällä opiskelijamme tekivät opiston esittelyvideon. Linkki videoon tästä:






Tervetuloa opiskelemaan!

Hae koulutuksiimme sähköisellä hakemuksella osoitteessa http://www.keokarstula.fi/lomake.html?id=2

Tai kysy lisää kansanopisto@keokarstula.fi p. 014-5252 200 (ppm/mpm)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti