keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Satusivellin

Karstulassa vietettiin Satusivellin -lastenkulttuuriviikkoa 24.-30.6.2013

Osana teemaviikkoa Karstulan Evankelinen Opisto järjesti perinteisen Satusivellin-kuvataideleirin, sekä uuden Satusivellin-teatterileirin 27.-30.6.2013

Taideleirin opettajana toimi tuttuun tapaan kuvataideopettaja, taiteen maisteri Anne Mäntynen. Teatterileiriä luotsasi teatteri-ilmaisun ohjaaja Pilvi Honka. Leiriläisiä oli yhteensä noin 35, ikähaarukalla 5-15 vuotta.

Kuvataideleirin opettaja Anne Mäntynen
kuvausretkellä leiriläisten kanssa

Kuvataideleirin teemana oli "kuvaa, kuvita maalaus". Taideleiri järjestettiin tänäkin vuonna taiteilija Kylli Kosken, eli Kylli-tädin hengessä.

kuvausharjoituksia
"Maalauksen ja valokuvauksen välillä on monia yhtäläisyyksiä. Valokuva on ollut sen keksimisestä lähtien taiteilijan apuväline, hetkien, ihmisten ja paikkojen tallentajana, mutta myös omana taiteen lajina. Täydellisen kuvan luomiseksi niin valokuvaajan kuin maalarinkin  on tehtävä paljon töitä.  Uudet tekniikat ja digitalisoituminen ovat tuoneet tuhansia uusia tapoja rakentaa kuva.  Tänä vuonna syvennymme leirillä maalauksen ja valokuvan luomaan mahdollisuuteen. Otamme kuvia, käytämme niitä lähtökohtina tai osina töillemme. Siirrämme kuvia erilaisille pinnoille ja jatkamme niitä maalauksiksi." Anne Mäntysen esittely taideleirin sisällöstä. 

Leirillä toteutettiin kuvauksen ja maalauksen yhteistyötä mm. pikselimaalauksen, panoraamamaalauksen, yhteisten kuvausretkien ja perinteisen piirtämisen keinoin.


Teatterileiri sisälsi naurun ja leikin lisäksi improvisaatiota, sadutusta, ilmaisuharjoituksia, luovaa toimintaa ja esitysten tekemistä. Leiriläiset mm. vierailivat Nurkkateatterilla, ja valmistivat esityksen sunnuntain
teatterileiriläisiä
Satusivellin-viikon päätösjuhlaan.

Teatterileirillä mm. tutustumis- ja ryhmäytymisleikkejä, Mennään yhdessä satumaailmaan, sadutusta ja luovaa rentoilua, Leikkiin lämmittely, Hahmoon hyppääminen ja Sadut heräävät eloon -osiot. 

Teatterileiriyhteistyössä tiiviisti mukana oli Karstulan kunnan kulttuuritoimi.

Leiriläisillä, opettajilla ja ohjaajilla Timolla ja Maijalla vaikutti olevan taas kerran mukavaa - otetaanko ensi vuonna uusiksi? Satusivellin-leiri jatkaa perinteitään ensi vuonna uudella teemalla, ensimmäiset tulijat ovat jo ilmoittautuneet mukaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti