perjantai 7. kesäkuuta 2013

Käsityönopettajan mietteitä

Työntäyteinen vuosi on käsityölinjalla takana. Vuoteen mahtuu paljon, paljon onnistumisen kokemuksia, mutta myös pettymyksiä, kun kaikki ei aina mennytkään suunnitelmien mukaan. Takana on 36 viikkoa ahertamista ja paljon on saatu aikaan. Päivät ovat kuluneet kuin lennossa! Blogissa on vain pieni osa valmistuneista töistä ja niihin käytetyistä eri tekniikoista.

Käsityölinjalla opiskeli 9 eri ikäistä ja eri elämäntilanteista tullutta opiskelijaa. Osa aikoo hakeutua alalle opiskelemaan, osa vietti sapattivapaata töistä ja joku vain mietti, mitä voisi tehdä jatkossa. Meillä keskitytään enemmän tekemiseen ja siitä saatuihin elämyksiin kuin kirjallisiin tehtäviin. Aika paljon olemme myös
Lankojen kasvivärjäystä
pystyneet henkilökohtaistamaan opiskelua riippuen oppilaan valmiuksista tai mahdollisista jatkosuunnitelmista.

Palautteissa kerrotaan mm. että vuosi on merkinnyt tietoa eri tekniikoista, mutta erityisesti moni on oppinut paljon itsestään ja siitä, että - hei minähän osaan! Ei siis tarvii olla valmiiksi käsityöläinen, vaan voi oikeesti tulla kokeilemaan käsillä tekemistä ja ehkä karkottaa myös se koulukässän peikko - jos sellainen on sattunut sinne juurtumaan - pois ajatuksista. Käsityö  ja niiden tekeminen tuottaa mielihyvää ja onnistumiset ruokkii itsetuntoa. Eri tekniikoiden kokeilut ovat myös selkiyttäneet omia suunnitelmia – tätä mä haluun tehdä jatkossa! Moni koki myös, että oppi tulemaan toimeen erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten kanssa. Ja ruokahan meillä maailman parasta! Kiitos kaikille monista mieleenpainuvista hetkistä kanssanne ja muistakaa olla rohkeita ja uskoa itseenne!

Pikkuhiljaa ajatukset kulkevat kohti kesälomaa:

Kesän hauskimmat päivät eivät ole niitä,
joina tapahtuu jotakin hienoa tai jännittävää,
vaan joina koetaan pieniä onnen hetkiä
ja jotka soljuvat yksitellen,
mutkattomasti kuin helmet nauhaan.
(tuntematon)Iloista kesää!
Aurinkoista kesää toivottelee Sinikka – ope!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti