tiistai 27. toukokuuta 2014

Kesäleirille

Opiston kesään kuuluvat olennaisesti kovasti odotetut kesäkurssit ja -leirit. Osa ilmoittautuu kesän kurssille jo edellisvuonna.

Tänä kesänä opistolla järjestetään peräti seitsemän kaikille avointa kesäkurssia tai -leiriä. Mukaan voit ilmoittautua vielä kaikkiin, tilaa on toisiin enemmän, toisiin vähän vähemmän.

Kesäkauden aloittaa
IDIKSIÄ-käsityökurssi 9.-13.6.
Kurssi on suunnattu opetus- ja kasvatusalan ammattilaisille. Sisältö on kuitenkin sellainen, että kuka tahansa kädentaidoista kiinnostunut voi tulla mukaan. Kurssista löydät lisätietoa täältä. Kurssin virallinen ilmoittautumisaika päättyi 23.5., mutta muutama nopea ilmoittautuja mahtuu vielä mukaan!Juhannuksen jälkeen vuorossa on
Aarrearkku-leiri 23.-25.6.  isovanhemmille ja lapsenlapsille. Leiri järjestetään yhteistyössä ELY ry:n kanssa. Leirillä ohjaajina ELYltä aluesihteeri Sirpa Keski-Antila sekä Saku-vaari ja Pirjo Nurmesviita. Leirillä vietetään laatuaikaa isovanhempien ja lastenlasten kanssa, myös varamummot ja -papat ovat tervetulleita mukaan. Viime kesän leirillä mm. melottiin, kalastettiin, geokätköiltiin, vierailtiin näkötornilla, uitiin ja kuunneltiin Saku-vaarin tarinatuokioita.


Viime kesänä Aarrearkku-leirillä käytiin mm. kalastamassa. 

Satusivellin on Karstulan kunnan organisoima lastenkulttuuriviikko, jolloin koko kylä virittäytyy sadun ja taiteen tunnelmiin Kylli-tädin hengessä. Viikon aikana järjestetään satuaiheisia tapahtumia päivittäin. Ohjelma löytyy ajantasaisena Satusiveltimen facebook-sivulta.
Satusivellin-viikolla opisto järjestää "Sadun lumo" -  lasten taide- ja teatterileirit 26.-28.6. Taideleirille voivat osallistua 5 - 13-vuotiaat, teatterileirille 8 - 13-vuotiaat. Ilmoittautumisaikaa on 12.6. saakka.

Perinteinen äiti-lapsileiri järjestetään tänä vuonna 8.-11.7. Leirin osanottajamäärä on tällä hetkellä täynnä, mutta peruutuspaikkoja kannattaa kysellä, tai jättää yhteystietonsa jonotuslistalle.

Äiti-lapsileiri järjestetään yhteistyössä Lapuan hiippakunnan kanssa. Leirille on järjestetty ohjelmaa sekä äideille että lapsille, niin yhdessä kuin erikseen. Leiriltä tehdään mm. retki Puuhapuisto Veijariin.

Karstulan XXXIX musiikkiviikko, musiikkileiri ja Puu Soi-konserttisarja järjestetään 19.-26.7.

Musiikkileirillä opetusta on tarjolla mm. kanteleen, kitaran ja pianonsoitossa, sekä yksinlaulussa peräti kolmen eri laulunopettajan voimin. Hakuaikaa musiikkileirille on 25.6.saakka. Leirille osallistuvat pääsevät myös samaan hintaan kuulemaan kaikki Puu Soi-konserttisarjan konsertit.

Laulunopettajina tänä vuonna Vesa Kytöoja, Margareta Haverinen Brandt ja Päivi Kantola. Pianonsoittoa opettaa Katariina Liimatainen, kanteleensoittoa Maria Ojanperä ja kitaransoittoa Olli Hirvanen. Tutustu tarkemmin leirin opettajiin leiriesitteessä.

Elokuussa, 8.-11.8. tarjolla on vielä Raakaravinnon ja elävän ravinnon kurssi. Kurssin vetäjänä on raakaravintovalmentaja, Hellaton kokki-kirjojen kirjoittaja Mea Salo. Kurssilla tutustutaan elävän ravinnon periaatteisiin ja ruoanlaittotapoihin, sekä käsitellään ravitsemusasioita. Tilaa ohjelmassa on varattu myös ulkoilemiseen ja liikkumiseen. Paikkoja rajoitetusti, kannattaa ilmoittautua nopeasti mukaan!

Aurinkosalaatti. Kuva: Mea Salo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti