torstai 10. huhtikuuta 2014

Raakaravintokurssin tuotoksia

Opistolla järjestettiin 21.-22.3.2014 Raakaravinnon ja elävän ravinnon viikonloppukurssi. Kouluttajana kurssilla oli raakaravintovalmentaja, Hellaton kokki-kirjojen tekijä Mea Salo. Hellaton kokki-blogia pääset lukemaan tästä.

Elävän ravinnon määritelmä saattaa vaihdella hyvinkin paljon koulukunnasta riippuen, mutta yleisesti se voidaan määritellä ruoaksi, jota ei ole kuumennettu yli 40 celsiusasteen. Elävä ravinto pyritään tekemään mahdollisimman helposti sulavaksi liottamalla, idättämällä, hapattamalla ja hienontamalla ruoka-aineet. Elävän ravinnon harrastajan keittiössä eivät siis ole käytössä liesi tai uuni, vaan esimerksiksi tehosekoitin, hyötykasvikuivuri sekä erilaisia myllyjä ja raastimia. Lähde: Wikipedia - Elävä ravinto

Yleistä tietoa raakaravinnosta ja elävästä ravinnosta löydät Elävän ravinnon yhdistyksen kotisivuilta.

Kurssilla valmistettiin täysin kasviperäistä ruokaa, joka on sekä gluteenitonta (käytimme kauraa) että ilman lisättyä sokeria valmistettua. Viljat korvattiin tattarilla, kinoalla, hirssillä ja amarantilla.Osalla kurssilaisista oli jo paljonkin tieto-taitoa aiheesta ennestään, osalle aihe ja raakaravinnon käyttö oli varsin uutta. Myös opiston oma kotitalousopettaja Sinikka oli mukana kurssilla tutustumassa aiheeseen.

Alla muutamia kuvia kurssilla valmistetuista ruokalajeista:Pizzaa: pohja tattarista, päällä juustoa, joka valmistettiin auringonkukan siemenistä, valkosipulista ja mausteista, tomaattikastiketta ja sieniä.

Lehtikaalisalaatti, jossa lisäksi avokadoa, kurkkua, raastettua porkkanaa, tomaattia ja ituja.

Herkkusieniä marinoituna soijakastikkeella, sitruunanmehulla, valkosipulilla ja basilikalla.

Tattarella tuorepuuro, jossa liotettuja tattarisuurimoita ja auringonkukansiemeniä ja banaania, päällä tuore hedelmäsose ananaksesta ja omenasta.

Kauramysli, jossa liotettua, kuorittua kauranjyvää, auringonkukansiemeniä, kookoshiutaleita ja rusinoita.

Kasvimaito seesaminsiemenistä, manteleista ja tuoreista taateleista.

Tacot kaalinlehdillä. Täytteenä tohkinaa: pähkinöitä, aurinkokuivattuja tomaatteja, punasipulia ja mausteita. Tomaattisalsa, jossa lisänä paprikaa, sipulia, tuoretta taatelia sekä mausteita. Guacamole avokadosta, valkosipulista ja mausteista.
Tulinen tuorekeitto tomaatista, paprikasta ja selleristä.

.
Kurkumakukkis lisäkkeenä: kukkakaalia, pähkinöitä ja mausteita.


Lounas
Päivällinen.

 Pyörykät, joissa punajuurta raastettuna, porkkanaa, sipulia, aurinkokuivattua tomaattia ja mantelijauhetta.Pinnalla seesaminsiemeniä.

Paprikapata:paprikaa, aurinkokuivattua tomaattia, viikunoita, liotettuja auringonkukansiemeniä, purjoa, parsakaalin nuppuja, ituja ja ananasta.


Päivällinen: punajuuripyöryköistä, paprikapataa, kukkakaalia ja porkkanaa, joihin dippinä tsatsikea ja "kepsutti "aurinkokuivatuista tomaateista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti