torstai 1. elokuuta 2013

Mietteitä kesän loppuessa


Opiston kesäkurssikausi alkaa olla lopuillaan. Koko kesä on ollut tiivistä toimintaa, rippileirejä, IDIKSIÄ-kurssi, Satusivellin-viikon taideleiri ja teatterileiri, äiti-lapsileiri, Aarrearkku-leiri, musiikkileiri ja kesäjuhlia. Sivussa on pyöritetty majoitus- ja pitopalvelua, kanoottivuokrausta ym.

Tärkein kuitenkin on taas alkamassa - uusi lukuvuosi! Viime hetken opiskelupaikkoja vielä mainostetaan - kaikille linjoille vielä mahtuu, Terveysliikunnassakin muutama peruutuspaikka vapaana. Ammatillisiin koulutuksiin viimeinen virallinen hakupäivä on tämän viikon perjantaina, 2.8. Toki paikkoja voi kysellä vielä hakuajan päätyttyäkin, mutta mikäli haluaisit esim. koulunkäynnin ohjaajaksi, kannattaa hakemus käydä tekemässä heti osoitteessa http://www.keokarstula.fi/index.php?option=com_facileforms&Itemid=97
Mahdollista on myös hakea pätevyys opiskelemalla työn ohessa, jos koulunkäynnin ohjauksen työtä jo teet.

Myös Hoiva-avustajalinjalle ja Käsityön erityistekniikoiden linjalle on vapaita aloituspaikkoja jäljellä. Hakuaikaa on 9.8. saakka. Kannattaa vaikka soittaa ja kysellä meiltä lisää! Mm. omaehtoisella työttömyysetuudella opiskelu on paljon fiksumpi vaihtoehto kuin jäädä työttömyyskortistoon, eivätkä ansiotulot silti putoa. Kummallekin linjalle on jo tulossa varsin laajalta ikähaitarilta opiskelijoita, vasta peruskoulun päättäneistä alanvaihtoa suunnitteleviin aikuisopiskelijoihin.

Kovasti jo suunnittelemme myös avoimen yliopiston opintoja ensi talveksi. Niistä myöhemmin täälläkin lisää. Tarjolla mm. kasvatustieteen ja aikuiskasvatuksen perusopinnot, erityispedagogiikan perusopinnot ja aineopinnot, sekä uutena tulokkaana draamakasvatuksen perusopinnot! Draaman alustavan aikataulun mukaan syksyn -13 ohjelmassa olisivat mm. kurssit draamakasvatuksen perusteet I&II, Improvisaatio ja Dramaturgian perusteet. Toivottavasti saamme tähän koottua opiskelijaryhmän heti näin ensimmäisellä kaudella!

Pari viikkoa vielä jatkamme näitä "kesätouhuja", ja sitten alamme jännittämään, minkälaisia uusia opiskelijoita tulevaksi talveksi saamme. Kaikki te jotka jo olette meille hakeneet oppilaiksi, olette oikein lämpimästi tervetulleita opiskelemaan! Ja psst, meidät löytää myös Facebookista, kannattaa käydä tykkäämässä niin pysyt ajan tasalla mitä Opistolla tapahtuu.

Näin tuumaili toimistotöiden lomassa Paula, toimistosihteeri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti