torstai 22. elokuuta 2013

Kesä takana

Aurinkoinen ja lämmin kesä takana - olen nauttinut kesän pienistä hetkistä kesämökillä. Peilityyni järvi, kuikan huudot, auringon nousut ja laskut, saunominen, uiminen, ystävät.. Akut on ladattu ja voin aloittaa hyvillä mielin uuden työvuoden. Minua ilahdutti kovasti kesänmittaan viestit ja soitot – viime vuoden oppilaani kertovat päässeensä jatko-opintoihin ja vieläpä ykköstoiveeseensa. Onnittelut!

Oppilaat ovat palanneet opistolle. Myös käsityölinja aloitti opinnot tällä viikolla – vaikkakin pienellä ryhmällä – ja ideat ja suunnitelmat alkoivat heti rönsyilemään. Tiistaina kävimme oppilaiden kanssa näkötornilla päiväkahveilla – aurinko porotti ja tornista näkyi kauas - villejä veikkauksia heitettiin, että jopa 100 km
näkyy. Rehtorimme Pekka luennoi heti perään: kuinka kauas ihminen näkee - tulkinnat rönsyili ja en ole oikein varma lopputuloksesta, siinä valovuosi kohdassa tipuin kärryiltä.. :)

Kasvivärjättyjä lankoja
Talossa on tarjolla paljon lyhytkursseja syksyn mittaan - kannattaa seurata, sillä kurssit päivittyvät koko ajan ja uusia tulee. Ensi viikolla värjäämme villalankoja kasveilla  ja sienillä opiston rannassa. Tiedossa kivaa yhdessäoloa ja ulkoilua nuotion äärellä samalla, kun langat saavat pikkuhiljaa uuden värin.. Langoista voidaan neuloa esimerkiksi sukkia, sillä palautamme mieliin sukan neulomisen kolmen illan kurssilla syyskuun loppupuolella, johon sinäkin olet tervetullut pientä korvausta vastaan.

Keittiö on voimissaan ja pöydät notkuu herkkuja edellisten vuosien malliin – lenkkejä pitää pidentää näin työvuoden alettua.

Aurinkoisin ajatuksin Sinikka- käsityöope


Peilityyni järvi, kuikan huudot...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti