keskiviikko 28. elokuuta 2013

Kursseja

Syksyn kurssiohjelma hioutuu pikkuhiljaa... Tarjolla on monenlaisia opiskelumahdollisuuksia, niin vapaa-ajan virkistykseksi kuin työelämän täydennyskoulutukseksi. Tarjontaa on sekä viikolla että viikonloppuisin. Meiltä voi myös aina toivoa mieleisiään koulutuksia, järjestämme niitä mahdollisuuksien mukaan. Ryhmille tilauksesta onnistuvat monenlaiset kurssit, mm. käsityö- ja askarteluaiheet.

Jäikö koulukässän opit unohduksiin? Tule iltakurssille opettelemaan yhdessä sukan kutomista, ja varsinkin sitä kriittistä kantapään tekoa! Sinikka-opettaja neuvoo kutojia kolmena lokakuun pimeänä iltana. Vertaillaan samalla neulemalleja ja jutellaan mukavia. Sopii kaikille, niin aktiivisemmille kuin aloitteleville kutojille!

Luonnonvärjäyskurssilla
Käynnissä nyt: Pellolta pataan, kedolta kattilaan! Luonnonvärjäys, jossa värjätään lankoja kasveja ja sieniä keittämällä perinteisin menetelmin. Tuotoksena kauniita syksyn värisiä lankoja, joista myöhemmin talvella kudotaan lämpimiä neuletöitä. Vaikka ne sukat :)


Ajantasainen kurssiohjelma hinta- ja ilmoittautumistietoineen kotisivuillamme

Tulossa:

 2.-4.9.2013 HUOPAA, HUOPAA! – HUOVUTUKSEN PERUSTEKNIIKAT
Hanki huovutuksen perustaidot ja tutustu villan ominaisuuksiin. Huovutamme   tasotöitä ja voit kokeilla myös kolmiulotteista työtä. * ilmoittautuminen käynnissä*

9.-11.9.2013 VÄRIÄ ELÄMÄÄN I - VÄRJÄYSTÄ REAKTIIVIVÄREILLÄ
Värjäämme reaktioväreillä selluloosakuituja, kuten puuvillaa ja pellavaa. Kurssilla opitaan reaktiovärjäyksen perusteet sekä kankaan kuvioiminen estomenetelmien avulla.

18.-19.9.2013 LASTEN LIIKUNTA 
Kurssilla opiskellaan perustiedot lapsen motoristen sekä liikuntataitojen kehityksestä. Saat valmiuksia tavoitteellisen ja monipuolisen lasten liikunnan suunnitteluun ja ohjaamiseen. Saat käytännön vinkkejä ja ideoita niin sisä- kuin ulkoliikunnankin toteuttamiseen. Kurssi soveltuu jo lasten parissa työskenteleville tai lasten liikunnan ohjauksesta kiinnostuneille. Varaa mukaan sisä- ja ulkoliikuntavaatetus.

28.-29.9.2013 Israelilaisen tanssin kurssi
Israelilaisten kansantanssien kurssi. Israelilainen kansantanssi on ihanaa, iloista mielen ja kehon täysivaltaista hoitoa ja mukavaa yhdessäoloa kauniin ja mukaansatempaavan musiikin ja tanssin keinoin. Et tarvitse aikaisempaa tanssitaustaa etkä tanssiparia. Tämä hyvänmielen tanssi sopii kaikille sukupuoleen ja ikään katsomatta! Kouluttajana Merja Meir. Tule tutustumaan tanssin maailmaan!
Peilin kehys paperimassaa

UNOHTUNUT SUKAN KANTAPÄÄ! 
Iltakurssina 2.10., 9.10., 23.10. klo 18-20.30, yhteensä 9h
Sinulle, joka haaveilet omatekoisista villasukista, mutta koulukässän opit ovat unohtuneet. Ota omat langat ja siihen sopivat puikot mukaan ja tule tekemään kanssamme syksyn viimoihin lämpimät sukat itsellesi tai läheisellesi.

21.-25.10.2013 MUOTOILE PAPERIMASSASTA
Kurssilla tutustutaan muovailtavan paperimassan mahdollisuuksiin. Massasta on helppo valmistaa kestäviä, mutta kuitenkin kevyitä koriste- tai sisustusesineitä: naamioita, reliefejä, peilin tai valokuvakehyksiä, kulhoja, koruja jne. Valmiin työn maalaaminen ja muut viimeistelytekniikat antavat työlle yksilöllisen loppusilauksen.

25.-27.10.2013 Läsnäolon viikonloppu
Syvennä itsetuntemustasi olemalla läsnä tässä hetkessä - opi elämään omana itsenäsi, tässä ja nyt!
Kouluttajana työnohjaaja, enneagrammiohjaaja Leena Aijasaho www.enneagrammivalmennus.fi Aiheena enneagrammi ja mindfulness.

Enneagrammi auttaa sinua ymmärtämään itseäsi ja muita ihmisiä. 
Kurssilla hahmotat oman persoonallisuustyylisi ja voit tutkia sitä. Tietoisen hyväksyvän läsnäolon taitoja harjoitetaan pysähtymällä kehoon tai hitaaseen liikkeeseen ohjatuissa harjoituksissa. Saat välineitä stressinhallintaan ja tasapainoisempaan elämään arjessa ja ihmissuhteissa. 


Kurssi sopii sinulle, joka haluat kehittää itsetuntemustasi ja harjoittaa hyväksyvää tietoista läsnäoloa. Kurssi soveltuu jokaiselle, joka kaipaa keinoja stressinhallintaan ja on kiinnostunut hyvinvoinnistaan ja haluaa syventää itsetuntemustaan. Ensimmäinen Läsnäolon viikonloppu järjestettiin huhtikuussa 2013. Huom! Kurssille otetaan rajoitettu määrä osallistujia! Sitovat ilmoittautumiset 11.10. mennessä

4.-8.11.2013 KUKKIVAT KANKAAT- KANKAANPAINANTAA VALOTETULLA SEULALLA 
Kurssin pituus 30h. Kurssilla valmistetaan painoseula, johon suunnittelet oman kuvion. Voit käyttää kuvana myös omia valokuvia. Voit painaa sisustus- ja vaatetuskankaita. Myös valmiisiin vaatteisiin voit painaa. Opit myös painamaan jatkuvaa kuviota tai tekemään monivärisiä kuvioita.

11.-15.11.2013 TARINAT KANSIEN SISÄÄN - kirjansidonnan peruskurssi
Kurssin aikana tutustutaan perinteisen käsinsidotun kirjan valmistamiseen eurooppalaista sidontatapaa käyttäen. Ehdit valmistaa 2-3 kirjaa.  Voit myös sitoa kirjoiksi vaikkapa saamasi kortit, lasten tai omat piirustuksesi, adressit, parhaat leivontareseptisi jne. Kaikkia materiaaleja voi ostaa opettajalta, mutta persoonallisia kirjoja saat, jos tuot esim. kansimateriaalit (kangas, vahva paperi, nahka) omasta kaapistasi.

25.-29.11.2013 LEIKKIÄ VÄREILLÄ JA MUODOILLA – mosaiikin perusteet 
Mosaiikkia
Kurssilla tutustutaan mosaiikkitekniikkaan käyttäen kaakeleita, rikkoutuneita astioita, lasinpalasia jne.  Kurssilla voit tehdä vaikkapa taulun, päällystää saviruukun, tarjottimen tai vaikka tehdä pöytään uuden pinnan. Voit myös toteuttaa persoonallisia koruja itsellesi. Pienempiä töitä saat valmiiksi jo kolmessa päivässä.

Tulossa myös: mm. valokuvauskurssi, järjestyksenvalvojan peruskurssi - alkuvuodesta 2014, hygieniapassikoulutus - syksyllä 2013, ensiapukurssi, syyslomaleiri lapsille, jouluaskartelua sekä kasvatusaineiden lyhytkursseja. Kysy lisää toimistostamme kansanopisto@keokarstula.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti