perjantai 2. kesäkuuta 2017

Opistovuosi

 15. elokuuta opistolle saapui joukko toisilleen tuntemattomia eri ikäisiä opiskelijoita.
Opiskelijoita oli ympäri Suomea ja jopa ulkomailta asti. Aluksi tutustuimme rehtorin johdolla koulun henkilökuntaan ja toimintatapoihin. Oman opettajan johdolla siirryimme omiin ryhmiimme ja jatkoimme tutustumista toisiimme.

Kirkkovuorelle kipusimme koko opiston väen kanssa juomaan iltapäiväkahvit. Loppumatkan jyrkkä mäki vei mehut lähes jokaiselta.

Hoiva-linjalta opiskelijat kävivät torstaisin viihdyttämässä paikallisen vanhainkodin asukkaista, sillä välin Kaito+pph- linjalaiset kävivät pitämässä yläaste ja lukioikäisille liikuntaa, tätä  jatkoivat Liikunta linjalaiset kun kaitot lähtivät harjoitteluun.

Draama-kurssin jälkeen hitsauduimme koko opiston opiskelijat tiukemmin yhteen rikkoen linjarajat.

Syyskuun lopulla vietimme omaishoitajien päivää. Kaitot+ pph  vastasivat hoitajien rentoutuksesta ja Hoivat vastasivat hoidettavien viihdytyksestä.

Syyslomalla pidimme lapsille suunnatun leirin maanantaista keskiviikkoon. Siellä askartelimme ja leikimme, leivoimme ja teimme retken rantaan. Kohta syysloman jälkeen Kaitot+pph  lähtivät ensimmäiseen harjoitteluunsa ja pian  lähtivät myös Hoivat.

Joukukuun 12 päivä oli jälleen opiskelijat takaisin opistolla ja lähiopetus jatkui.Vietimme omaishoitajien pikkujouluja jossa mm. askartelimme joulukortteja.

Joulujuhlaa vietimme koko opiston väen kanssa torstaina. Aamu alkoi lyhtykulkueella joulukirkkoon. Sen jälkeen söimme riisipuuroa jonka jälkeen lauloimme, leikimme ja nauroimme. Joululoma saattoi alkaa.

Vuosi vaihtui ja koulu alkoi jälleen.  Tammikuun lopussa perehdyimme ensiapu 2 saloihin. Mervi  pääsi maskeeraamaan meistä pelottavan näköisiä ensiapu- tapauksia.
Tammi- ja helmikuu oli tasaista opiskelua.

Vaihtelua opiskeluun toi käynti Lehtimäen opistolle jossa tutustuimme opiston toimintaan ja osallistuimme muutamalle itse valitsemallemme tunnille. 

Maaliskuussa koitti toveri-päivät jolloin kisailimme rannassa  kera uusien ja edellisen vuoden opiskelijoiden. Sunnuntaina aamu alkoi kirkossa käynnillä jonka jälkeen siirryimme opistolle laulamaan ja kuuntelemaan vanhojen opiskelijoiden puheita.

Harjoitteluun lähdimme maaliskuun lopulla kukin minnekin. Harjoittelun päätyttyä kokoonnuimme jälleen opistolle ja aloimme suunnittelemaan ja valmistelemaan kehitysvammaisten virkistyspäivää johon mukaan tuli myös kakkosluokkalaisia.

Virkistyspäivänä aluksi liikuimme ja leivoimme kahdessa eri ryhmässä ja lounaan jälkeen vaihdoimme ryhmien paikkaa. Iltapäivästä oli tarjolla myös karaokea, hemmottelua, askartelua ja aistihuone.

Vielä ennen koulun loppumista siivoamme opiston ympäristöä ja teemme retken Pyhä-Häkin kansallispuistoon koko opiston väen voimin. Sitten jäljelle jää vain kevätjuhlan suunnittelu ja toteutus.

Toiset saavat todistukset ja jatkavat työelämään tai kuka mihinkin. Joillakin opiskelut jatkuvat syksyllä tai myöhemmässä vaiheessa.

Näillä eväillä kohti kesää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti