perjantai 2. kesäkuuta 2017

Kehitysvammapäivä


Valmistuminen/suunnittelu tähän päivään aloitettiin jo maaliskuussa, silloin jaettiin ohjaajat ryhmiin ja ryhmiä olivat: Liikunta, leivonta, hemmottelu, askartelu ja karaoke. Tämä päivä toteutettiin 16.05.2017. Päivään osallistui n.30 kehitysvammaista, joista n.10 pyörätuolissa, Tolppilan koulusta oli 2-luokkalaisia n.20.

Aamu alkoi liikuntasalissa yhteisellä tilaisuudella klo 9, jossa oli 2-luokkalaisten gallup-kysely kehitysvammaisille, jonka jälkeen oli koululaisten Nalle-Puh räppi. Sitten oli lopuksi yhteislaulu, jonka jälkeen jakaannuttiin ryhmiin. Puolet leivontaan ja puolet liikuntaan.

Aamupäivällä leivonta ryhmässä leivottiin banaani-kookos muffinseja ja iltapäivällä niitä koristeltiin. Porukka jaettiin 5 eri ryhmään kussakin ryhmässä oli kaksi oppilasta, kaksi kehitysvammaista ja yksi ohjaaja.

Aamupäivällä liikunta ryhmässä kierrettiin eri pisteitä missä oli erilaisia aktiviteetteja. Käsi ja jalkavoimia tarvittiin ja tarkkuutta. Liikunnassa oli kussakin ryhmässä kaksi oppilasta ja kaksi kehitysvammaista, oppilas ja kehitysvammainen toimi aina parina. Jokaisella pisteellä oli aina ohjaaja.

Tämän jälkeen siirryttiin n.klo 11 ruokailemaan, jossa avustettiin kehitysvammaisia esim. viemällä tarjotin pöytään. Ruokailun jälkeen oli nopeimmille puolen tunnin ruokalepo. Ruokailun jälkeen 2-luokkalaiset lähtivät omalla koululleen takaisin. Ruokalevon jälkeen oli halukkaille karaokea vähän aikaa. Sitten porukka jakaantui siten, että ne ketkä oli aamupäivällä leipomassa niin menivät liikuntaan ja toisinpäin. Osa porukasta menivät hemmotteluun johon kuului pään ja hartian hierontaa, käsien rasvausta ja kynsien lakkausta. Aistihuoneessa kävi vain muutama.

Päivä päättyi siihen, että kaikki kokoontui ykkösluokkaan ja laulettiin yhteislaulu, jonka jälkeen halukkaat saivat mennä kahville nauttimaan päivän leivonnaisista mitä oli tehty leivonta ryhmässä.

By: Julia, Taavi, Connie, Helena, Jeanine (Hoiva-2017)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti