torstai 16. lokakuuta 2014

Syysseikkailuleiri
Opistolla järjestettiin 13.10-15.10. syysseikkailuleiri eskari-kutosluokkalaisille. Meille koulunkäynninohjaajille, perhepäivähoitajille ja liikuntalinjalaisille leiri oli osa opintoja ja leirin suunnittelu aloitettiinkin jo aikaisin syksyllä.
Jokaiseen leiripäivään kuului ulkoilua, liikuntaa, askartelua sekä musiikkia vaihtelevissa määrin. Kuten leirin nimi ehkä kertoo, leirin teema oli syksy ja syksyinen luonto.

Askartelujen kantava teema oli kierrätys ja luonnon materiaalit. Lapset esimerkiksi keräsivät luontoretkeltä kiviä, joita sitten myöhemmin maalattiin. Myös jemmakankaat ja -paperit pääsivät hyötykäyttöön, kun lapset askartelivat pöllökirjanmerkkejä ja sadekeppejä. Erityisesti naulaaminen tuntui olevan mieleistä puuhaa.

Jokainen aamu alkoi ulkoilulla; Maanantaina ja keskiviikkona oli ulkoleikkejä ja tiistaina osallistujat pääsivät kiertämään luontopolkua, jonka varrella nähtiin karhuja, kettu, hiiri sekä peikkoja. Matkalla myös juotiin lämmintä mehua yhdessä näiden luontokappaleiden kanssa.

 
Liikunnassa lapset pääsivät purkamaan energiaansa erilaisissa pallopeleissä, temppuradalla ja hippaleikeissä. Hauskaa tuntui olevan! 

 


Leirin lopuksi osallistujat saivat todistukset leirille osallistumisesta sekä ison kasan askarteluja ja hyviä muistoja kotiin vietäväksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti