torstai 4. helmikuuta 2016

Kevään odotukset


Odotuksemme kevään suhteen ovat positiiviset ja toiveikkaat. Pääasiana meille
on, että pääsemme työharjoittelumme läpi kunnialla ja selviämme ilman sen suurempia ongelmia hensujen kanssa.

Yhteinen retki Kirkkovuoren näkötornille
elokuussa 2015
Toivomme, että kevät sisältää mielenkiintoisia aiheita sekä kursseja, joista saamme kaiken mahdollisen irti. Eniten odotamme tukiviittomakurssia, koska haluamme oppia siitä mahdollisimman paljon. Myös opintomatka Lehtimäelle kiinnostaa, koska siellä on erilainen ympäristö sekä erilaisia ihmisiä.

Odotammme myös kukkien kasvua ja seppeleiden tekoa.

Lyhytkurssit

Draaman ABC -kurssi
syksyllä 2015

Olemme opintojemme aikana osallistuneet erilaisille lyhytkursseille. Opintojen alkaessa syksyllä olimme mukana DRAAMAN ABC kurssilla. Kurssilla tutustuimme toisiimme draaman ja leikin keinoin yli linja rajojen. Syksyllä suoritimme myös hygieniapassi ja EA1 kurssit.

Psykogi Miia Viiru on käynyt ilahduttamassa meitä kolme kertaa.
Miia piti meille kurssit: tunnetaidot työelämässä, oppimisen monimuotoinen tukeminen ja arkielämää haastavan lapsen kanssa.

Arkielämää haastavan lapsen kanssa -kurssi
tammikuussa 2016


Opiston oma emäntä Suvi Norring piti meille kurssit perusruuan valmistuksesta ja erityisruokavalioista. Vuoden alussa osallistuimme Mervi Ropposen mielenterveyden EA kurssille. Kurssilla Mervi kertoi hurjia esimerkkejä elävästä elämästä. Olemme saaneet kursseilta yleissivistystä ja erilaisia näkökulmia tulevaisuuden varalle. Odotamme innolla tulevia lyhyt kursseja ja niiden sisällöstä saatavia vinkkejä.


Vierailukäynti Saarijärvelle
Elikkäs viime perjantaina meillä (kaito,pph,hoiva,kpl) oli vierailukäynti Saarijärvellä ensin perheneuvolassa ja sitten uudessa Sivulan päiväkodissa.

Perheneuvolaan saavuttiin 10.30 ja siellä saatiin hyvin kaikenkattava kuva siitä, mitä perheneuvolan toiminta on, missä sitä järjestetään ja miten sinne pääsee, lyhyesti ja ytimekkäästi.

Päiväkotivierailu puolestaan jätti ainakin meidät kylmiksi. Päiväkoti sisältäpäin muistutti hyvin paljon sairaalaa tai muuta laitosta. Ryhmien leikkitilat vaikuttivat todella pieniltä, eikä leluja näkynyt missään! Henkilökunnan tilat puolestaan olivat tosi isoja ja viihtyisiä.
Ryhmätyön tuotos aiheesta Moniammatillinen yhteistyö
ja palvelujärjestelmä
(Kuvapiirros Johanna Honkonen)

Kierroksen opastaja kertoi, että heillä on hyvin hyvin tiukat aikataulut koko päivän ajan. Mm. ulkoeteisiä käyttää monta porukkaa niin aikataulujen täytyy mennä minuutilleen, ettei eteisiin tule ruuhkaa ja lasten vaatteet mene sekaisin.

Päiväkotivierailun päätteeksi menimme pk:n neuvottelutilaan katsomaan ja kuuntelemaan kelto-opiskelijan tekemää powerpoint-esitystä moniammatillisuudesta, jonka jälkeen pääsimme viikonlopun viettoon!

Kokonaisuudessaan päivä oli kuitenkin mielenkiintoinen ja ainakin erilainen kuin koulupäivät yleensä!


- Kaito ja pph -opiskelijatEi kommentteja:

Lähetä kommentti