torstai 12. kesäkuuta 2014

Myytinmurtajat

Kesä on lähtenyt vauhdilla käyntiin, ja ensimmäiset sekä peruskoulun että lukion päättäneistä nuorista saavat postia oppilaitoksista jo lähipäivinä. Aina ei onnista, ja haluttu opiskelupaikka ei irtoakaan vielä tässä haussa. Mitä sitten?

Aina ei muisteta mahdollisuutta kansanopistovuoteen. Meille voi hakea aina elokuuhun saakka, ja opintolinjoja on monia. Kansanopistossa opiskeluun liittyy useita uskomuksia ja myyttejä joihin aika ajoin hakuvaiheen kyselyissä törmäämme - on aika murtaa niistä muutamia!

1. "Kansanopistossa opiskelusta ei ole mitään hyötyä." Väärin. Kansanopistolinjan opinnoista voi saada lisäpisteitä ja korvaavuuksia jatko-opinnoissa, opintoalasta riippuen. Ammatilliseen peruskoulutukseen haettaessa kansanopistovuodesta saa 6 lisäpistettä yhteishaussa. Oppilas, joka on valinnut kansanopistokoulutuksen yhteishaun tutkintoon johtavien koulutusten sijaan ei myöskään menetä 8 ilman tutkintopaikkaa oleville tarkoitettua valintapistettä. Lyhyesti: jopa 14 lisäpistettä vuoden koulutuksesta, korvaavuuksia jatko-opintoihin.

2. "Kansanopistossa opiskelu on kallista." Kansanopisto-opiskelu on maksullista. Kuitenkin noin 400 eurolla kuukaudessa (95 e/vko) saat opetuksen, asunnon ja täysihoidon, eikä kansanopisto-opintoja varten tarvitse ostaa esim. oppikirjoja lainkaan. Opiskelumateriaalit sisältyvät meillä koulutuksen hintaan. Jos oppilas on työtön tai vailla toisen asteen koulutusta, voi hakemusta tehdessään hakea suoraan meiltä vapaamuotoisella hakemuksella opintosetelirahoitusta. Täysi opintoseteli tarkoittaa, että opetuksen osuutta ei veloiteta oppilaalta lainkaan. Tällöin maksat vain asumisesta ja ruoasta, parisataa kuussa.

3. "Kansanopistosta ei pääse työelämään." Taas väärin. Meillä on tarjolla täysi-ikäisille opiskelijoille aikuisten ammatillista lisäkoulutusta, jossa voi suorittaa ammattitutkinnon. Opiskelu mm. hoiva-alallamme on  hyvin käytäntöpainotteista ja yhdessä työelämän kanssa toteutettua - viime talven opiskelijoista osa napattiin työhön jo muutamia päiviä ennen valmistumistaan.

4. "Opisto on evankelinen, voinko minä tulla? Mitä se tarkoittaa?" Karstulan Evankelinen opisto. Kaikilla opistoilla on jokin tausta-aate, meillä se on evankelinen kristillisyys. Meille voit tulla opiskelemaan, vaikket juuri samaa aatetta kannattaisikaan, kaikilla talossamme on vapaus olla ja tulla omana itsenään. Evankelisuus näkyy päivittäisessä toiminnassamme lähinnä aitona välittämisenä läheisistämme, sekä yhteisöllisenä toimintana. Osallistuminen uskonnollisiin tilaisuuksiin (mm. adventtihartaus, joulujuhla) on vapaaehtoista.

Tervetuloa opiskelemaan opistoon!

Hae koulutuksiimme sähköisellä hakemuksella osoitteessa http://www.keokarstula.fi/lomake.html?id=2
Tai kysy lisää kansanopisto@keokarstula.fi p. 014-5252 200 (ppm/mpm)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti